Туристическа агенция Рейсинг Тур

КИТАЙ 

КИТАЙ

11 нощувки с включени закуски, от които 4 дни на круизен кораб с пълен пансион, богата екскурзионна програма и отлични хотели

Дати: 02.07 ; 13.08; 03.09; 05.09; 10.10

Цена от : 3599 лв.

 

 


Ден 1. Полет до Шанхай 

Полет до Шанхай, най-големия град в Китай и едно от най-космополитните места на света. Разположен на делтата на р. Яндзъ, градът често е наричан "Източния Париж“ или "перлата на Изтока“. Mестният екскурзовод ще ви посрещне на летището и ще ви придружи до хотела, в който ще бъдете настанени за 3 нощувки.

Ден 2. Шанхай  

Закуска. Свободен ден или екскурзия (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите храма на "нефритения Буда". Това будистко светилище е построено преди повече от 100 години. Следва разходка в градината "Ю Юан“, намираща се в центъра на Стария град. Ще можете да посетите Шанхайската френска концесия, която някога е била известна с игралните си домове и пушалните на опиум. Нощувка.

Ден 3. Шанхай 

Закуска. Свободен ден или екскурзия (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите древния град Джуджаджао, който се намира в едно от предградията на Шанхай. Известен като “водния град“ или "шанхайската Венеция“, той е прорязан от различни по форма и големина канали. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4. Шанхай - Ичан 

Ще имате възможност да разгледате крайбрежната ивица "Бунд“ – символа на Шанхай, разказващ за колониалното минало на града, както и търговския бул. "Нандзин“. След това ще отпътувате с високоскоростен влак към Ичан. Пътуването отнема около 8 часа. Влакът разполага с ресторант, който осигурява храна, напитки и леки закуски. След пристигането ви в Ичан ще се качите на борда на вечерен круизен кораб. Осигурени са ви 4 нощувки на борда на 4-звезден кораб.

Ден 5. Круиз по р. Яндзъ

Закуска на борда на кораба. Плаването започва срещу течението на Яндзъ – най-дългата река в Азия и минава през първото и най-дълго ждрело – Силинг. След обяда е предвидено посещение на язовира "Трите ждрела“, който представлява все още строящата се, най-голяма водно-електрическа централа в света. Преминава се покрай храма на язовира. Вечерята е отново на кораба.

Ден 6. Круиз по р. Яндзъ

Закуска на борда на кораба. Ще преминете през живописната местност Ву – едно от трите известни ждрела на реката. Следва екскурзия с лодка по брега на река Шенонг. Обядва се на борда на кораба, а по-късно пътуването ви отвежда до най-късото, но най-зрелищно ждрело Чутанг, където ще останете без дъх от невероятните гледки към високите планини от двете му страни. Денят приключва с вечеря на борда на кораба.

Ден 7. Круиз по р. Яндзъ

Закуска на борда на кораба. Ще се отправите на екскурзия до хълма Шибоаджай, разположен край брега на Яндзъ. Обяд и вечеря на борда.

Ден 8. Яндзъ - Сиан

Закуска на борда на кораба. Пристигате в Чонгкинг, където ще се качите на влак за Сиан – столицата на провинция Шаанкси. Нощувка.

Ден 9. Сиан

Закуска. Свободен ден или екскурзия (пакет "Допълнителни екскурзии"). Екскурзията предвижда посещение на Теракотената армия с нейните 6000 войници. След това ще бъдете извозени до железопътната гара, където ще се качите на нощния влак Сиан-Пекин.

Ден 10. Пекин

Закуска. Ще посетите Летния дворец – най-голямата и запазена императорска градина в Китай. Двата най-атрактивни елемента са Дългият Коридор и езерото Кунмин. Нощувка.

Ден 11. Пекин

Закуска. Свободен ден или екскурзия (пакет "Допълнителни екскурзии") до Великата стена "Мутиняу“ и парка "Олимпия". Можете да се снимате на Пекинския национален стадион. Вечерята (пакет "Вечери") включва печена патица по пекински. Нощувка.

Ден 12. Полет до България

Закуска. Свободен ден или екскурзия (пакет "Допълнителни екскурзии") до "Забранения град“ – бившия императорски дворец. Посещение на "Небесния храм“ – даоистки комплекс. Трансфер до летището и полет към България.

 

В цената е включено:

- Двупосочен самолетен билет
- Всички летищни такси (22 кг регистриран и 8 кг салонен багаж)
- Трансфер (Летище-Хотел-Летище) 
Модерен автобус с климатик
- Настаняване
Отлични 4* хотели според местната категоризация; 4 дни на круизен кораб с пълен пансион
- Храна
Закуски по програмата и пълен пансион на кораба
- Незабравими екскурзии
Посещения на летен дворец в Пекин; Шанхай - крайбрежната улица Бунд; търговския бул. Нандзин; полудневни екскурзии по време на круиза.
- Водач с български език
Ще ви придружава и дава подробна информация по време на програмата

 

Допълнително заплащане:

- Задължителна медицинска застраховка с покритие 50 000 евро за лица до 69г.: 74 лв. За лица, навършили 70 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че пътувате сами и нощувате в самостоятелна стая): 899 лв.
- Съдействие и издаване на E-visa, без да е нужно лично присъствие: 279 лв. на човек.
- При качване на круизния кораб се заплаща такса: около 50 лв. на човек
- В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор: около 3 евро на ден. 

 

Ние ви препоръчваме:

Пакет "Допълнителни екскурзии": 469 лв.

Екскурзия в Шанхай
Посещение на древния град Джуджаджао
Екскурзия в Сиан
Екскурзия до Великата стена "Мутиняу" и парка "Олимпия"
Екскурзия до "Забранения град"

Пакет "Вечери" в хотелите по програмата: 379 лв.

- Или обединени двата пакета в "МЕГА Пакет" 809 лв.

Застраховка "Отмяна на пътуването"